יוצאים לדייט ראשון? – כדאי שתקראו את זה…

דייט ראשון כמעט תמיד מלווה בהתרגשות מסויימת, אולי אפילו בתחושת פרפרים בבטן. אנחנו תמיד תוהים מי יהיה הדייט שלנו, איך הוא או היא נראים, מה האופי שלהם, איך תהיה הפגישה וכו'…

בדרך כלל, יש לנו מושג כלשהוא על האדם אותו אנו עומדים לפגוש לראשונה, בין אם הכרנו אותו ב אתרי הכרויות, ואז בוודאי צ'וטטנו קצת טרם הפגישה, ובין אם דרך משפחה או חברים שסיפקו לנו אי אלו פרטים אודותו. אבל, כך או כך, אנחנו לא באמת מכירים את בן הזוג שלנו ולכן אנחנו חווים תהיות וציפיות לגביו או לגביה.

התהיות והציפיות שלנו לפני הדייט מובנות בהחלט, אך כמו בנושאים רבים אחרים, אצל חלק מהפנויים והפנויות הציפיות והמחשבות על הדייט הקרוב נוטות להיות מעט יותר קיצוניות. בגדול, ניתן לחלק את הקיצוניים שבינינו לשתי קבוצות עיקריות:

על הקבוצה הראשונה נמנים אלה שיש להם "רשימת מכולת" ברורה לגבי הדייט שלהם הכוללת רשימת דרישות ארוכה שבן / בת הזוג לדייט חייבים לעמוד בכל אחת מהן.
רבים מאמינים שרשימת דרישות קפדנית מעידה על כך שהם בעלי ביטחון עצמי גבוה ושהם יודעים בדיוק מה הם מחפשים. אך לעיתים הנטייה להיות כה בררנים וקפדנים יכולה להעיד דווקא על הערכה עצמית נמוכה כיוון שהצבת דרישות קפדניות שאף אחד כמעט לא יכול לעמוד בהן, היא בעצם הדרך שלהם לפסול בני זוג פוטנציאליים כבר בהתחלה וכך להימנע מחשיפה עצמית ולאפשרות שיפגעו בעתיד.
במקרים אחרים, רשימת מכולת ארוכה יכולה לנבוע מחוסר בגרות או מחוסר יכולת לסנן את העיקר מן הטפל.

על הקבוצה השנייה נמנים אלה שמאמינים בתחושות ובאינטואיציה והם מאמינים שבזמן הפגישה הם ידעו אם יש התאמה או לא. יש כמובן את בני המזל שבאמת ניחנו באינטואיציה חזקה ובריאה והם יודעים מי מתאים להם גם מבלי להגדיר את זה במודע, אך הם מעטים יחסית.
ברוב המקרים, התנהגות כזאת יכולה להעיד על חוסר ביטחון עצמי או על הערכה עצמית נמוכה. אין להם שום דרישה מבן הזוג המיועד ודי להם בזה שהוא ירצה אותם כיוון שהם מאמינים שאם יציבו דרישות – הם לא ימצאו אף אחד שיעמוד בהן וסופם שיישארו לבד.

אז מה עדיף: ללכת על אינטואיציות או על "רשימת מכולת"? כמו במקרים רבים אחרים, גם כאן התשובה איננה שחור לבן. עד כמה שאינטואיציה ויכולת תחושתית חשובות בכל הנוגע ל הכרויות, מומלץ שבכל זאת תהיה לנו איזו שהיא רשימה שתעזור לנו להתמקד ותסייע לנו למצוא בן זוג מתאים.
אבל, במקום להתמקד ברשימה הכוללת סעיפים הדנים במראה החיצוני, רמת ההשכלה וכובד הארנק של בן הזוג המיועד, מומלץ לשים דגש דווקא על דברים רגשיים, למשל: כיצד אני חש/חשה בחברת בן הזוג, האם הוא קשוב ומתייחס לדבריי, האם הוא מביע כבוד או זלזול וכדומה.

שאלות מהסוג הזה מעלות את היכולת האינטואיטיבית שלכם ובכל זאת מספקות איזו שהיא רשימת דרישות אשר יחד יעזרו לכם להתמקד במה שחשוב באמת, שהרי בן / בת הזוג המיועדים יכולים להיות מוצלחים "על הנייר", אבל חיים עם מישהו/ מישהי נאה, משכיל/ה ומצליח/ה שכל הזמן מבקרים אתכם או מזלזלים בכם משולים לחיים בכלוב של זהב.

0 0 votes
Article Rating
מנוי
קבל התראות
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments